Poddavsnitt

Tidigare

poddavsnitt

För dig som vill lyssna igen så kan det vara bra

att veta att du hittar alla avsnitt i kronologisk

ordning här i poddbiblioteket.

I avsnitt 11 av Fekpodden träffar vi Oskar Forsman som arbetar på företaget Suzuki Garphyttan. Ett större internationellt företag som tillverkar tråd. Om dessa trådar, liksom om behovet av att trådarna som tillverkas är av god kvalitet, berättar Oskar i veckans avsnitt. Men ännu mer berättar han om hur hans "tänk" - vilket han menar delvis är ett resultat av utbildningsåren - bidrar till att de kan leverera tråd av ännu bättre kvalitet så att deras kunders produkter i förlängningen blir av ännu bättre kvalitet. Välkommen till Fekpodden med Oskar Forsman!

I det tionde avsnittet av Fekpodden träffar vi Jens Bertling och Therèse Jonasson, båda från EY. De arbetar som revisor respektive redovisningskonsult och tillsammans med Karin Seger från Handelshögskolan, Örebro universitet reder de ut begreppen och diskuterar vad de båda yrkena innebär och hur det är att arbeta på "byrå". I avsnittet diskuteras vilka kunskaper som är nödvändiga liksom hur man kan tänka som student om man har revision och redovisning i sikte efter examen. Avsnittet innehåller också ett par frågor från våra studenter som är nyfikna på branschen. Välkommen till ett nytt avsnitt om hur det är att arbeta som ekonom i olika branscher!

I det nionde avsnittet av Fekpodden träffar vi Alexander Östlund, Nordea och Filip Lindblom, Handelsbanken som båda läst företagsekonomi och tagit sin examen vid Örebro universitet. Sedan dess jobbar de båda på bank och berättar om hur det är. I avsnittet pratar vi både om vilka frågor som är aktuella inom bankbranschen idag, framtiden och karriärvägar, men framförallt om hur deras resa från examen sett ut och vad de konkret jobbar med liksom hur man kan tänka som student om man i framtiden vill arbeta som ekonom inom denna bransch. Välkommen till det första avsnittet av åtta där vi lyssnar till hur det är att arbeta som ekonom i olika branscher och i olika roller. 

Copyright © All Rights Reserved